UNESCO Dünya mirası geçici listesinde yer alan tarihi Eşrefolu Camii içerisindeki tarihi eserler ile ilgili duyarlı okuyucularımız dikkat çekerek bu eserlerin korunup korunmadığının araştırılmasını istedi.

Camide çok sayıda eserin bulunduğu ve bu eserlerin ekonomik olarak da önemli bir yeri olmasından kaynaklı Vakıflar Bölge Müdürlüğünün cevaplamasını istediğimiz bazı soruları buradan yöneltiyoruz.

1-Tarihi eser vasfında bulunan bu eserlerin kayıt altına alındığı bir liste var mı ?

2-Eğer böyle bir liste varsa, bu liste kim ya da kimler tarafından hazırlandı ?

3-Bu eserlerin yerinde durup durmadığı ile ilgili belirli aralıklarla sayım ve denetim yapılıyor mu?

4-Bu eserler Beyşehir Eşrefoğlu Camii’nde kime zimmetli ?

Yazılı olarak da Vakıflar bölge Müdürlüğüne soracağımız bu soruların cevabını merakla bekliyoruz. Niye mi bu kadar merak ediyoruz. Eğer ortaya atılan bazı iddialar doğru çıkarsa Beyşehir’de yer yerinden oynayabilir.

2 thoughts on “Eşrefolu Camiinde yer alan tarihi eserler kontrol altında mı ?”
  1. Sizin amaciniz nedir anlayamadim siteyi inceledim biraz sadece Eşrefoğlu camii ve İsmail efe haberleri var. Beysehirde kacak avlananlar, kacak silah fabrikalari vs. Bu sehri kotu yonde etkileyip imajini zedelerken sadece neden bi imam ve camisi konu oluyor bu sitede merak etmekteyim.

  2. Henüz yorumuma cevap vermediniz anlaşılan o ki şahsi iradeleriniz için haber sitesi adında basın yayını diye uğraşıyorsunuz. Varsa bi iddaniz belgeniz yayınlayın bilelim. Yada sadece bu site üzerinden soru soruyor gibi görünerek karalama kampanyası yapılıyor gibi. İşin açığı şu ki hocam sen şunu yaptın yada yapıyorsun diye neden söylenilmiyor da acaba şöyle mi böylemi diye yorum yapılıyor. Bakın net olan bilgileri ne güzel yazabiliyorsunuz ( Arazi yollarına bakım onarım çalışmaları yapılıyor) gibi açık olarak hocanın ne yaptığını yazın bilelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir