Eşrefoğlu Camii imamı İsmail Efe ile ilgili akıllara durgunluk veren iddialar

Bu soruların hepsi cevap bekliyor

Unesco dünya mirası geçici listesinde yer alan, her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin uğrak yeri olan, 719 yıllık tarihi Eşrefoğlu Camiinin imamı İsmail Efe ile ilgili ortaya çıkan iddialar mide bulandıran türden. Bir din görevlisi ile bağdaşmayacak iddiaların yer aldığı o sorular cevap bekliyor.

SORU 1- Beyşehirli hayırsever bir işadamımızın sponsorluğunda bastırılan Eşrefoğlu Camii ve Külliyesi kitabından elde edilecek olan gelirler cami giderleri için harcanması konusunda bir anlaşma yapıldı mı? Böyle bir şart konulduysa bu kitaptan elde edilen gelirin ne kadarı camiye harcandı? Yoksa camiye harcanacak denilerek İsmail Efe tarafından satılarak ek bir gelir mi sağlandı ? Ek gelir sağlandıysa bu satışlardan vergi ödendi mi ?

SORU 2- Yine aynı kitap Beyşehir Belediyesi tarafından kültür hizmeti olarak bastırılıp camiye gelen ziyaretçilere ücretsiz olarak verilmesi şartıyla İsmail Efe’ye teslim edilen kitaplar yine aynı kişi tarafından satılarak haksız bir kazanç elde edildi mi?

SORU 3- İHH (İnsani Yardım Vakfı) Beyşehir temsilciliği görevini yürüten Eşrefoğlu Camii imamı İsmail Efe tarafından vakıf adına Çarşı camii meydanına açılan çay ocağının gelirleri kime gidiyor? Bu işletme vergiye tabi mi ? İHH’nın Türkiye’de buna benzer başka bir işletmesi mevcut mu ?

SORU 4-Memur-Sen’e bağlı olan Diyanet Sen’in ilçe temsilciliği görevini de yürüten İsmail Efe bu göreve tepeden mi atandı yoksa sendika üyelerinin seçimi ile mi geldi ?

SORU 5-Sünnet ve Düğün gibi organizasyonlarda sahne alan İsmail Efe bu programlardan ücret alıyor mu? Alıyorsa 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun “Devlet Memuru kazanç sağlayıcı bir iş yapamaz” maddesine aykırı hareket etmiş olmuyor mu? Alınan ücret varsa bu ücretlerden vergi ödüyor mu?

SORU 6-Elde ettiği yan gelirler ile oto alım satımı yaptığı iddia edilen İsmail Efe bu alım satımları esnaf olmamasına rağmen yapıyorsa şayet nasıl yapabiliyor ?

SON SORU : BU ADAMI KİM KORUYOR?

Hakkında bu kadar iddia olmasına rağmen bugüne kadar henüz bir soruşturma yapılmayan İsmail Efe kimin koruması altında. Her fırsatta arkadaşım diyerek sosyal medya hesaplarında fotoğraflarını paylaştığı eski Konya Milletvekili ve şuan Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekçi’ye mi güveniyor ? Temsilciliğini yaptığı sendikayı ve yine temsilciliğini yaptığı İHH’yı bir zırh olarak mı kullanıyor?

Tüm bu iddialar kamuoyunda son günlerde dilden dile dolaşırken iddiaların ve bu sorular cevap bekliyor. Konunun takipçisi olacak ve yapılacak bir açıklama olacaksa da tarafsız bir biçimde yayınlayacağımızın bilinmesi istiyoruz.

8 thoughts on “İsmail Efe ile ilgili akıllara durgunluk veren iddialar”
  1. İsmail beye bu iddalarla saldıranların arkasında feto terör vardırl!…
    Beyşehirde fetoya dik duruşu ile tanınan İsmail beyde bir insandır elbette hataları vardır lakin ismail hocayı feto vb örğütlere yedirmeyiz.

  2. Herkes birşeylerin arkadına saklanarak gemisini yüzdürüyor.Yukarıda yazılan iddiaların büyük kısmı doğru.Bir din görevlisinden ziyade Ak Partiyi arkasına alıp istediğini yapan derebeylere benziyor.Şimdi bunlardan çok var.

  3. Müftülükte bastırmış, diyanet vakfından camide kullanılsın diye ama nereye kullanıldı bilmiyorum.
    sn. hasan hüseyin uslu hocamıza bir sor oğlu kızı kimin okulunda okumuş, sanayide saman gastesi abonesi için esnafı dolaşmışmı, beyimder başkanı olarak ihl ye gelen yatılı öğrencileri incerler yurdu olarak bilinen yurda göndermişmi, ve orda vatan haininin kasetlerini seyrettirip önrencileri bu konuda yazılı yapmışlarmı, h.ali ekmekçiye kefil olmuşmu,

  4. çarşı camii müezzini adem bademcinin kayını baylok lu fetöcü hasan ali ekmekçiye başta eniştesi adem ve ismail efe kefil olmuşlarmı merakla beklenen sorulardan, dr. ordu kayayı yakanlar kendileri bilemiyoruz

  5. Beyşehirli olduğunu idda eden kardeşim.: İsmail Efe beye saldıranların arkasında fetö var diyorsunuz ya fetönün kendisi Efe bey, yukarıda yazdım okumadınız mı? Zahmet edip bir sorsa idiniz kendisine. sadece kendisini ak partili gibi gösterdiği için dosyaları kapattılar. Bir sorun kaç defa soruşturma geçirmiş fetö ile alakalı, dinine imanına nikahına yemin ederek cevap versin sohbetlerine gitmişmi gitmemişmi ordukaya ile beraber, h. akdal ile beraber. gazete abonesi yapmışmı yapmamışmı çocukları özel gönül de okumuşmu okumamışmı? sanırım izmir de siniz. Kestane pazarından sizden bilirsiniz o fetoş papazını.

  6. Yazanlar dan Allah razı olsun da İSMAİL HOCAAAA sen neymişsin be abi! Bende bir evi 3 kişiye satıp kaçan Ömer adakla İsmail hocaaa nın kömür işi yaptıklarını duymuştum. Ömer adak”ın dünürü olan konyada kömürcülük yapan amca zekat kömür dağıtacakmış hocaaa lar biz dağıtırız demişler kendisine. Beyşehirde başta çarşı camisi, cuma camisi olmak üzere ton ton kömür satıp parasını almışlar, amca zekatı kendim dağıtacam deyince de sattıkları kömürlerin parasını amcaya vermemişler bu camiler ve hocaları yıllarca parasını ödeyip alamadıkları kömürlerin paralarını ödemişler. Yani amcanın zekat kömürünü satmışlar diye duydum ama inanmadım tabiii

  7. AH BE HOCA İŞİNİ YAPSAN YA NAPCAN ELİN DÜĞÜNÜNÜ, DERNEĞİNİ, REKLAMINI, KİTABINI, BAK ÇARŞI CAMİİNİ YAPACAĞIM DERKEN KENDİNİ YAKTIN. SEN ÇIK VAAZINI YAP, NAMAZINI KILDIR. ERRIZGU ALALLAH.

  8. Beyşehir kulis ben hocayı tanımam hakkkındaki olaylarıda kendi cevaplar cevaplamaz. Ben şu sizin üslübunuzdan rahatsız oldum kitabı sattın vergisini ödedin mi şunu yaptın vergisini ödedin mi. Siz devletmisiniz varsa bildiğiniz bir şey çıkarsınız maliyeye şikayet edersiniz insanlar kendi yazdıkları eserlerle ilgili kazançlarında vergiden muaftırlar soru sorarken önce bence araştırın. İnsanlar size ödediği vergilerle ilgili ispat etmek zorundada değildir. Hocanın bir şey ispatlamaya mecburiyetide yoktur. İddaa sahibiyseniz iddaanızı ispatlamakla mükellefsiniz. Aksi takdirde müddei olursunuz. Elinizdeki evrakları müftülüğe verin işlem yapmazlarsa başbakanlığa verin sizin sorumluluğunuz orada biter ya sizi birisi kandırdıysa ya Hoca masumsa ne olacak. Veya ben şimdi desem Beyşehir kulis hayali ihracat yapıyor eksik fatura kesiyor. Vergisini ödemiyor . İspatlayın desem. Etik mi. Müftülük görevden aldı diyorsunuz ya oradada şunu biliyorum. Bir imamın hakkında iki kişi şikayete gitsin müftülük doğrusunu yanlışını araştırmıyor hemen başka camiye atıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir