Ramazan bayramı arifesine girdiğimiz bu günlerde ilçede baklava satışları hızla artmaya başladı ancak imalat ve satış alanlarının denetimlerinin yeterli ve kanuna uygun olup olmadığı konusunda vatandaşlarda soru işareti oluştu.

Vatandaşların sıra bulamadığı tatlıcı ve pastaneler göz önünde dururken ilçe tarım yetkililerinin bayrama ramak kala denetimlerini niye sıklaştırmadığı  da diğer soru işareti olan konulardan.

Geçtiğimiz yılda Bey Edem isimli pastanede bozuk çıkan dondurmalara ceza yazıldığı bilinirken yetmezmiş gibi birde (hala tutuklu bulunan) uyuşturucu madde satışı ve bulundurulmasıyla nam salmış ilçenin onur ve haysiyetiyle oynayan firmanın denetlenmediği de konuşulan konular arasında.

Bu firma niye hiç denetlenmiyor? koruyan kim? buradan birileri mi nemalanıyor soruları da peşi sıra konuşuluyor.

CEVAPLANMASI GEREKEN SORULAR

  1. Bey Edem pastanesinin dondurmasının bozuk çıkmasına istinaden ve ceza yazılmasına rağmen neden kalan dondurmaların imhası yapılmadı.
  2. Bu cezai müeyyideden sonra yapılan ihbarlar doğrultusunda numune alımı neden geç yapıldı. Numune alındıktan sonra izine ayrılan ilçe tarım şoförünün alınan numuneler için izinli olup görev ve yetkisi olmadığı halde numuneleri taşıma yetkisi neden bu şoföre verildi.
  3. Alınan numuneler sağlığı ilgilendirdiği için neden sonuçlarına 32 gün sonra ulaşıldı.

Bu işletmeyi  (Beyedem) bu güne kadar hakkında hem cezai müeyyide hem de uyarı ve ihtarlar yemesine rağmen koruyan ve kollayan kim.

  1. Salahiyet kanununa göre işlem yapılması gerekirken buna neden en alt seviyeden kapama cezası verildi

Olayların takipçisi olacağız.

Halkımızın sağlığı ile oynatmaya izin vermeyeceğiz !

2 thoughts on “Bayram Geldi, Denetim Yok!”
  1. İftira suçu ve cezası suç unsurlarının oluşması ve mahkemede kanıtlanması ardından düzenlenir. İftira atılan tarafın tanınan ve saygınlığı olan bir kişi olması, verilecek cezanın daha fazla olmasına sebep olur. İftira suçunun cezası 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır.

    1. Haberlerimizde iftira bulunmamaktadır. “ tanınan ve saygınlığı olan kişi” diye bahsedilen kişiler/kurumlar’a Beyşehir mahkemeleri tarafından verilmiş cezaları, kaçak elektrik kullanımı, hileli dondurma satmak Ve iş yerinde uyuşturucu satışı ile ilgili Adli işlemleri bulunmaktadır. Konular ile ilgili bilgiler “bilgi edinme kanununa” göre ilgili kurumlardan talep edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir