Beyşehir Gölü’nde balık av yasağı sona erdi.  Balıkların üreme dönemi olması münasebetiyle neslinin korunması maksadıyla 15 Mart tarihinde başlayan ve üç ay boyunca devam eden su ürünleri av yasağı 15 Haziran’da son buldu.

Balıkçılar, yasağın bitmesiyle göle ağlarını serip balık avına başladılar.

Yeni av dönemi öncesi 14 haziran günü bir araya gelen balıkçılar, bereketli bir avlanma dönemi için hep beraber dualar etti. Yeni av sezonu açılışında kazasız belasız bir av sezonu için de göle kurbanlar kesilirken, avcılar kesilen kurbanların kanlarını alınlarına sürdü.

Yapılan Toplantının sağanak yağmur nedeniyle Planlandığı gibi Göl kıyısında değil, kapalı bir mekanda yapıldı. Av sezonu açılış programında konuşma yapan Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Gölü’nün Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü ve tatlı su balığının önemli bir merkezi konumunda olduğunu söyledi. Özdemir, göldeki balık stoklarının korunması amacıyla her yıl üç ay boyunca Beyşehir Gölü gibi tüm iç sularda farklı tarih aralıklarında avlanma yasakları uygulandığını kaydetti.

Kentin önde gelenleri, Yaptıkları konuşmalar ile Bereketli bir Av Sezonu geçirilmesi için Temennilerde bulunuldu.

Yapılan dualar sonrasında her yıl olduğu gibi kurban keserek etlerini hayır kurumlarına dağıttıldı.

Yeni av sezonu öncesinde yüksek beklentileri olduğunu belirten Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt tüm balıkçılar olarak beklentilerinin üst düzeyde olduğunu ifade etti,ancak Beyşehir Gölü’ndeki mevcut su miktarı ve aşırı otlanmadan ötürü sıkıntılı bir av döneminin kendilerini beklediğine dikkati çekti.

Kooperatif Başkanı, Zorlu Koşullara rağmen her zaman olduğu gibi insanları tatlı su balığından mahrum bırakmamak için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini dile getirdi ve şöyle devam etti: “Balıkçılarımız yeni av sezonuna hazır. Şu anda avcılarımız ağlarını yaptı, teknelerinin bakımını gerçekleştirdi. İnşallah, bereketli bir sezon olur. Beyşehir Gölü’nde kooperatifimize kayıtlı 466 ruhsatlı teknemiz var. Ancak, bunların hepsi de aktif olarak balıkçılık yapmıyor. Gölde verim azaldığı ve ekonomik girdisi az olduğu için balıkçı sayımız giderek azalıyor. Balık azaldıkça balıkçılarımız hayvancılık, çiftçilik ve diğer iş kollarına yöneliyor. Balıkçılık bu esnada son planda kalıyor. Ama, gölde verim iyi olur, balık çıkarsa balıkçılık yeniden ilk plana doğru gelebiliyor. Böyle bir dönemi yaşıyoruz” dedi.

Beyşehir Kulis Olarak Bereketli bir av sezonu olması dileklerimizi paylaşıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir