Beyşehir Anıt meydanında gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilciliği çelenkleri bırakıldı, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu,İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Ahmet Taşkın yaptı.
“ÇANAKKALE ZAFERİ, TÜRK’ÜN ULUSAL SAVAŞ TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZDIRILDI”
Beyşehir’de de tarihin en görkemli zaferlerinden birisinin şahitleri ve şehitleri olan aziz ecdadı anmak, tanımak ve Çanakkale ruhunu bir nebze hissetmek üzere hep birlikte toplanmış olduklarını vurgulayan Taşkın, “Tarih, bundan tam 108 önce, dönemin en teknolojik orduları karşısında, imanın, azmin, fedakarlığın zaferine şahitlik etmiştir.” dedi.
Taşkın, Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 108.yıldönümünü kutlarken, vatan için canlarını seve seve feda eden şehitlerin gününün de onur ve gururunu yaşamakta olduklarını dile getirirken, “Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir” cümlelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından buradaki tören son buldu.
ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ
İlçe protokolü daha sonra şehitliği ziyaret ederken Kur’an-ı Kerim okundu, hep birlikte dualar edildi.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108.yıl dönümü ve şehitleri anma günü programı, Fetullah Bayır Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen özel anma programının ardından tamamlandı.
Programlara, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Belediye Başkan Vekili Ömer Keni, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Ahmet Taşkın, gaziler, şehit yakınları, sivil ve askeri erkan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir