Eski Beyşehir Devlet Hastanesi bilindiği gibi uzun bir süredir yeni hükümet binası olarak kullanılmakta. Binada kaymakamlık, mal müdürlüğü, nüfus müdürlüğü gibi birimler halka hizmet vermeyi sürdürüyor. Ama bu binada bir kapı var ki sadece Mal Müdürü ve personeline hizmet veriyor. Bu da halkın tepkisini çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde sitemiz de yer alan bir haberde Beyşehir halkına, vatandaşlarına yasak, kapalı olan eski acil kapısının Mal Müdürlüğü personeline açık olduğunu hatta bu kapıdan mesai saatleri haricinde binaya giriş çıkış yaptığını bu durumu da kamera kayıtlarıyla belgeleyip haber yapmıştık.

Yaptığımız haber üzerine bina yetkilisi, sorumlusu kapı girişindeki kameraların görüş açılarını değiştirerek, binaya giriş ve çıkışlarında görüntü kaydetmemesinin önüne geçmiş ve bu kapının Mal Müdürlüğü personelince kullanılmasının devamı sağlanmıştır. Kameraların açısı değiştirilerek bu kapıdan giriş ve çıkışlar sürmekte olup alenen suç işlenmeye devam edilmektedir. Bu kapının özürlüler tarafından kullanılan kapı olduğunu iddia ettikleri kapı sadece, özel olarak mal müdürlüğü personeline hizmet vermekte. Beyşehir halkına, vatandaşlarına yasak olan kapı sadece mal müdürlüğü personeline açık. Mal Müdürü ve personeli bu halktan daha mı üstün. Vatandaştan daha mı önemli. Bu kişi ve kişilere bu imtiyazı kim veriyor.

Beyşehirli bazı vatandaşlar konu ile ilgi olarak, ‘Yasak olan herkese yasak olmalı. Bu yasağı delenler bu hak ve salahiyeti kimden alıyorlar? Kameraların açıları değiştirilerek görüntü almasının önüne geçmek, engellemek suç değil mi? Bu suçu işleyenler hakkında hiçbir yasal işlem yapılmayacak mı? Bu suçu işleyenlere göz mü yumulacak? Derhal bu kapı giriş ve çıkışlara kapatılmalı. Suç oluşturacak biçimde evrak giriş ve çıkışı durdurulmalı. İstenilen, beklenilen özel kişi ve kişilere bu kapı açılıp kapatılmamalı. Oluşan şaibenin önüne geçilmeli. Mal Müdürlüğü personeli de mesai saatleri dışında bu kapıdan giriş çıkış yapmamalı.’ diye görüş belirttiler.

Beyşehir Kulis olarak Konu ile alakalı yetkililerden açıklama bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir