Konya’da Tuzlukçu hariç, Cumhur İttifakı’nın tüm belediye başkan adayları belli oldu. 6 ilçe MHP’ye bırakıldı. Konya’da 18 ilçede ‘aynı isimlerle yola devam’ denilirken, 11 ilçede de yeni yüzlerle seçime girilecek

Geçtiğimiz günlerde AKP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklanmış, ismin mevcut başkan Uğur İbrahim Altay olduğu ilan edilmişti. Ardından gözler 3 merkez ilçeye çevrilmişti. Merhaba Gazetesi’nin edindiği bilgilere göre Selçuklu, Karatay ve Meram’da mevcut başkanlarla yola devam edilecek. AKP Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkan Adayı da Mustafa Kavuş oldu. AKP, Konya’da merkez ilçelerde bir değişime gitmedi.

2019 yerel seçiminde Beyşehir’de seçimi yüzde 47,48 oy oranıyla kazanan Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır da 2024 yerel seçiminde Akp Beyşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Bayındır, geçtiğimiz aylarda AKP’ye katılmıştı.

18 İLÇEDE AYNI İSİMLE YOLA DEVAM EDİLECEK

Ahırlı Belediyesi’nde, Akören Belediyesi’nde, Akşehir’de, Bozkır’da, Cihanbeyli’de, Çeltik’te, Derbent’te, Emirgazi’de, Ereğli’de, Güneysınır’da, Halkapınar’da, Ilgın’da, Kadınhanı’nda, Karatay’da, Meram’da, Sarayönü’nde, Selçuklu’da, Yalıhüyük’te yani toplamda 18 ilçede aynı isimlerle yola devam denildi.

11 BELEDİYEYE YENİ İSİM

Altınekin’de mevcut başkan Muharrem Dere’nin yerine AKP Emre Çınarka’yı aday gösterecek. AKP, Çumra’yı bu seçimde MHP’ye bıraktı. MHP’nin adayı da Fatih Demirci oldu. AKP Derebucak’ta isim değişikliğine gidiyor. Mevcut başkan Ahmet Kısa’nın yerine Mehmet Karakaya aday gösterilecek. Doğanhisar’da MHP Savaş Özdemir’i aday gösterdi. Hadim’de Ahmet Hadimioğlu yerine Ahmet Özbahar aday gösterilecek. Hüyük’te Mehmet Çiğdem yerine Hüseyin Kadir Balcı aday olacak. Karapınar Belediyesi’nde Mehmet Yaka devri sona eriyor. AKP Karapınar da ise Emre Özsoy’u aday gösterecek. Kulu’da da isim değişikliğine gidiliyor. Başkan Murat Ünver yerine Abdürrahim Sertdemir aday gösteriliyor. Seydişehir’de de isim değişikliği yaşanıyor. Mevcut başkan Mehmet Tutal’ın yerine Mahmut Zengin aday gösteriliyor. Taşkent’te Osman Arı dönemi de bitiyor. AKP, Taşkent’te Mehmet Acar’ı aday gösteriyor. AKP Yunak’ta da değişikliğe gidiyor. Yunak Belediye Başkanı Ali Konak aday gösterilmezken, AKP Yunak adayı Fatma Güler oluyor. Tuzlukçu Belediye Başkan Adayı konusunda ise net bir bilgi yer almadı.

İŞTE AKP VE MHP’NİN KONYA ADAYLARI:

Ahırlı: İsa Akgül (Akp)
Akören: İsmail Arslan (Cumhur İttifakı)
Akşehir: Salih Akkaya (Akp)
Altınekin: Emre Çınarka (Akp)
Beyşehir: Adil Bayındır (Akp)
Bozkır: Sadettin Saygı (Akp)
Cihanbeyli: Mehmet Kale (Akp)
Çeltik: Ali Meşe (Akp)
Çumra: Fatih Demirci (Cumhur İttifakı)
Derbent: Hüseyin Ayten (Akp)
Derebucak: Mehmet Karakaya (Akp)
Doğanhisar: Savaş Özdemir (Cumhur İttifakı)
Emirgazi: Nurişen Koçak (Cumhur İttifakı)
Ereğli: Hüseyin Oprukçu (Cumhur İttifakı)
Güneysınır: Ahmet Demir (Akp)
Hadim: Ahmet Özbahar (Akp)
Halkapınar: Mehmet Bakkal (Cumhur İttifakı)
Hüyük: Hüseyin Kadir Balcı (Akp)
Ilgın: Yalçın Ertaş (Akp)
Kadınhanı: Mehmet Badem (Akp)
Karapınar: Emre Özsoy (Akp)
Karatay: Hasan Kılca (Akp)
Kulu: Abdurrahim Sertdemir (Akp)
Meram: Mustafa Kavuş (Akp)
Sarayönü: Nafiz Solak (Akp)
Selçuklu: Ahmet Pekyatırmacı (Akp)
Seydişehir: Mahmut Zengin (Akp)
Taşkent: Mehmet Acar (Akp)
Yalıhüyük: Hasan Koçer (Akp)
Yunak: Fatma Güler (Akp)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir