Yolda görüp siren sesini duyduğumuzda hepimiz “bu ambulans ne kadar hasta birini taşıyor, Allah şifa versin” der ve hali ne olur merakını yaşarız.
Toplumumuzda bu merak hep vardı, bir komşu ya da akrabamızda aynı bu ambulanstaki hasta ile bir kader benzerliği yaşar diye, bu merak yine var ve bundan sonra da olmaya devam edecek.

Beyşehir ana yollarında ve sokak aralarında da süratle ve peş peşe giden ambulanslar görülünce insanlarımızda büyük bir merak uyanıyor.

Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde artık gördüğünüz ambulansların çok büyük bölümünün hastanelere Kovid-19 vakası taşıdığını bilin isterim.

Nerede bir ambulans görseniz hareket halinde, çok büyük bir ihtimalle içerisindeki hasta “virüs” illetine yakalanmış, testi pozitif çıkmış ya da şüpheli bir vaka konumunda yer alıyor.

Ayakta veya durumu ağırlaşarak yürüyemeyecek durumda olan testi pozitif çıkmış ya da Kovid şüphesi taşıyanları hastanelere nakletmek için sağlık görevlilerimiz inanılmaz bir seferberlik içerisinde bugünlerde…

Bu durum, sadece bölgemizde değil, Konya merkezde ve tüm ilçelerde de maalesef böyle…

Türkiye genelinde de kamuoyuna yansıyan haberlere göre gidişat hiç iç açıcı değil maalesef…

O yüzden, hastanelerimizin yoğun bakım servisleri bu yükü çekemeyecek noktaya doğru gitmekte…

Lütfen, bu virüs illetine dikkat edelim, önlemleri ihmal etmeyelim.. Hakikaten artık mutasyonla birlikte çok daha kolay bulaşmaya başladı herkese….

Ambulanslarda görev yapan sağlık ekiplerimizin hepsine bu süreçte kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcıları olsun…

Çünkü, onların da yaptıkları çok zor iş, her seferinde araçlarını tekrar tekrar dezenfekte edip vakadan vakaya koşmak öyle kolay bir iş değil, bu bulaş riskinin yoğunlaştığı ortamda…

Onlar gibi hastanelerimizde, sağlık kuruluşlarımızda görev yapan, bir zamanlar çok alkışladığımız fedakar sağlık çalışanlarımıza da buradan bir kez daha şükran ve minnet duygularımızı ifade edelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir