Ülkemizin Milli Gururu Beyşehirli Milli Tekvandocu Zeliha Ağrıs, Bulgaristan’da devam eden Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası’nda 53 kiloda Türkiye’ye ikincilik derecesi kazandırarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Kategorisinde Son dünya şampiyonu olan milli sporcumuz Ağrıs, Bulgaristan’ın başkent Sofya’da başlayan şampiyonada bugün yaptığı müsabakaları peş peşe kazanarak adını finale yazdırmayı başardı.

FİNALDE HEP RUS RAKİPLERLE KARŞILAŞIYOR.

Finalde Rus rakibi Tatiana Minina’ya karşı verdiği mücadelede başa baş bir müsabaka sergileyen Ağrıs, 24-17 mağlup olarak gümüş madalya ile yetinmek durumunda kaldı.

İtalya’nın Bari şehrindeki şampiyonada Ağrıs, finalde Rus rakibi Tatiana Kudashova’ya yenilerek yine gümüş madalya ile yetinmek durumunda kalmıştı.

Zeliha Ağrıs, 2019 yılında katıldığı G4 Ekstra Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda da 53 kiloda Türkiye’ye Avrupa ikinciliği kazandırmıştı.

RUS RAKİBİNİ YENEREK DÜNYA ŞAMPİYONU OLMUŞTU.

Ağrıs, 2017 yılında Güney Kore’nin Muju kentindeki dünya tekvando şampiyonasında ise aynı kiloda Rus rakibi Tatiana Kudashova ile karşılaşmış, rakibini 11-8 yenerek dünya şampiyonluğu ünvanına sahip olmuştu.

Zeliha Ağrıs’ın Şampiyonadaki başarısı Türkiye’de ve Memleketi Beyşehir’de de büyük sevince neden oldu.

Beyşehir Kulis Olarak Zeliha Ağrıs’a Başarılarının Devamını Diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir